Ο Προεδρος και το ΔΣ της ΜΕΝΤ σας στελνουν θερμες ευχες για Καλο Πασχα και καλη Ανασταση

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΜΕΝΤ σας στέλνουν θερμές ευχές για Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.

Ευελπιστούμε μετά το Πάσχα να επιστρέψουμε με ασφάλεια στις αθλητικές δραστηριότητες και τις προπονήσεις.

Παρακάτω σας ενημερώνουμε για τις τελευταίες αποφάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων:

*Συνεχίστηκε την Μ. Δευτέρα 26/4 η συνεδρίαση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», η οποία δεν είχε ολοκληρωθεί την περασμένη Παρασκευή και παρουσιάστηκαν αναλυτικά, με υποστηρικτικούς πίνακες και στοιχεία, τα αιτήματα του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Η Επιτροπή αποφάσισε τα εξής:

• Tην εξέταση της επανέναρξης των Ακαδημιών μετά από τις 10/05/2021.

• Tην εξέταση της επιστροφής των αθλητών ηλικιακών κατηγοριών στις προπονήσεις, για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια, μετά τις 10/05/2021.

• Tη χρήση self-test στις ατομικές προπονήσεις, μόνο για τους υποψηφίους για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές σχολές.

• Tη μη έγκριση της χρήσης αποκλειστικά του self-test στον αθλητισμό, σε αντικατάσταση του μοριακού και αντιγονικού ελέγχου, δεδομένου ότι αφορά δραστηριότητες υψηλού κινδύνου

• Tην άμεση συγκρότηση υποεπιτροπής καθορισμού «υψηλού και χαμηλού κινδύνου αθλημάτων», καθώς και οδικού χάρτη επαναλειτουργίας των αθλητικών δραστηριοτήτων, που θα αποτελείται από τους κ. Τσιόδρα, Σαρόγλου, Χατζηγεωργίου, Παπαευαγγέλου και Σύψα και θα συνεργαστεί με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Όσο για το θέμα των Γυμναστηρίων, επιφυλάχθηκαν να το εξετάσουν μετά το Πάσχα αξιολογώντας τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα υπάρχουν έως τότε.

*Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1720008/oloklirothike-i-suzitisi-stin-epitropi-loimoksiologon-gia-anoigma-athlitikon-drastiriotiton