ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Η Μορφωτική Ένωση Νεολαίας Τούμπας (MENT) είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει τη δημιουργία παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων εκ νέου, αρχής γενομένης από τις 25/09/2018.
Με γνώμονα ότι το σωματείο ιδρύθηκε από μικρασιάτικες πρόσφυγες θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας τμημάτων παραδοσιακών χορών που σαν σκοπό θα έχει την μελέτη της παράδοσης με τρόπο διεξοδικό και εμπεριστατωμένο αφενός και αφετέρου την εκμάθηση χορών και εθίμων από όλη την Ελλάδα προσπαθώντας να φτάσουμε όσο πιο κοντά μπορούμε στην αυθεντικότητα της παράδοσης του τόπου μας βασιζόμενοι σε βιβλιογραφικές αναφορές αλλά κυρίως και σε αναφορές των παλαιοτέρων που υπήρξαν οι βιωματικές μας αναφορές .
Χαρά μας λοιπόν θα είναι να μας συνοδεύσετε σε αυτό το ταξίδι που ναι μεν δεν υπάρχει γυρισμός αλλά και δεν υπάρχει και τέλος .
Σαν μια παρέα λοιπόν και όχι σαν μια τυπική διαδικασία μάθησης σας περιμένουμε κοντά μας.
****************************************************************************
Η διδασκαλία των χορών θα γίνεται από τον κ. Παπαγεωργίου Παναγιώτη. Με καταγωγή από τη Μυτιλήνη, άρχισε την ενασχόληση του με την παράδοση από την ηλικία των 4 χρόνων και συνεχίζεται έως και σήμερα αρκετά χρόνια μετά μη θέλοντας να αποφύγει αυτήν την αρρώστια , της συνεχούς γνώσης της παράδοσης του τόπου μας.

Στο καινούργιο αυτό ξεκίνημα λοιπόν θα λειτουργήσουν 3 τμήματα
Α. Παιδικό τμήμα ( παιδιά από Τρίτη τάξη έως και Έκτη) – 1 ώρα την εβδομάδα
Β. Εφηβικό ( παιδιά γυμνασίου – Λυκείου) – 1 ώρα την εβδομάδα
Γ. Ενηλίκων – 1 ½ ώρα την εβδομάδα

Ξεκινάμε λοιπόν στις 25/09 ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 την γνωριμία μας και καλώς να ανταμωθούμε.

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να καλείτε:
Στην γραμματεία της ΜΕΝΤ : 2310903500
Στον κ. Καζακλή Γιώργο : 6940631461
Στον κ. Παπαγεωργίου Παναγιώτη : 6972244536